Hoe kunnen we u helpen?

Retinitis Pigmentosa

PROJECT DETAILS

  • Helios-AcuVision Acupunctuur kliniek
  • Therapeut Boško Bob Petrov
  • Datum 27 april 2018
  • Locatie Boomstede 638, 3608 BR, Maarssen

Retinitis pigmentosa omvat een groep erfelijke aandoeningen, zoals die van Leber, waarbij de staafjes en kegeltjes waaruit de fotoreceptorcellen in het netvlies bestaan, disfunctioneren als gevolg van genetische mutaties.

Ongeveer de helft van de gevallen van retinitis pigmentosa (RP) lijkt geïsoleerd te zijn zonder familiegeschiedenis.

Retinitis pigmentosa is een progressieve degeneratieve aandoening van de fotoreceptoren en / of retinale gepigmenteerd epitheel (RPE) die een ernstig gezichtsverlies kan veroorzaken. De overgrote meerderheid van de patiënten is ouder dan 45 jaar, hoewel de symptomen van RP vaak optreden in de kindertijd, waardoor ze ’s nachts moeilijk kunnen zien en er meer tijd nodig is om zich van donker naar licht aan te passen.

Retinitis pigmentosa beïnvloedt voornamelijk het zijzicht (perifeer) als gevolg van verslechtering van de fotoreceptoren van de staafjes, maar op latere leeftijd kan het de kegeltjes aantasten, wat zelden resulteert in totale blindheid, maar mogelijk leidt tot de toestand van ‘legale blindheid’ op de leeftijd van 40 jaar. mensen behouden centraal zicht met beperkt zijzicht tot in de vijftig. Dit wordt tunnelvisie genoemd.

Beschrijving en proces

Retinitis pigmentosa (RP) is een groep erfelijke degeneratieve netvliesaandoeningen, waarbij sprake is van progressieve degeneratie van het netvlies, meestal beginnend in het midden van de periferie en voortschrijdend naar de macula en fovea. Het wordt geassocieerd met nachtblindheid, progressief verlies van perifeer gezichtsveld gevolgd door vermindering van het centrale zicht en afwijkingen in het electro-retinogram (ERG). De prevalentie van RP is naar verluidt 1 op 3000-7000 personen wereldwijd, met meer dan 1,5 miljoen patiënten die lijden aan progressieve visuele achteruitgang met deze aandoening. De meeste RP-patiënten die aan slechtziendheid of blindheid lijden, zijn aan het einde van het tweede, derde of vierde levensdecennium vaak ernstig gehandicapt of wettelijk blind. Daarom is het belangrijk dat ons werk gericht is op therapie. In de afgelopen decennia zijn er verschillende therapieën ontwikkeld voor de behandeling van RP met gentherapie, stamceltherapie, neuro protectietherapie en TCM-behandeling.

Acupunctuur kan de activiteiten en snelheid van de staaf- en kegelcellen van het netvlies verbeteren, de neurale netwerken en biologische activiteit van de netvliescellen versterken en de binnen circulatie, de metabolische activiteiten van retinale epitheel-fotoreceptorencomplexen en de beschadiging van de visuele functie verbeteren. Combinatie van klassieke acupunctuur, elektro en laser therapie kan in vele gevallen verbeteringen geven in gezichtsscherpte, gezichtsveld, ERG en andere indicatoren. In de dagelijkse praktijk zien wij grote verbeteringen in de gezichtsscherpte, de gezichtsveldverdeling en de ERG-b-golf.

Resultaten

Onze oogbehandelingen omvatten vele acupunctuurtechnieken zoals traditionele acupunctuur, Micro Acupunctuur, Laser/Light, AcuNova, Elektro-acupunctuur en / of aangepaste kruidenformules om de cellen te activeren om de functies van het visuele systeem te verbeteren. De behandelingskuur bestaat doorgaans uit 10 tot 20 behandelingen. Toch gaat er geen naald in het oog.

  • Deze behandelingen zijn compatibel met elke aanwezige therapie: homeopathie, fysiek, instrumenteel en heeft geen bijwerkingen.
  • Acupunctuur voor de ogen is ondersteunend, omdat het de fysiologische mechanismen van het lichaam stimuleert voor de verdediging en reparatie van schade veroorzaakt door verschillende ziekten.

Samenvatting

De verbetering van het gezichtsvermogen in het hele gezichtsveld komt vaak voor bij acupunctuur-oogbehandeling voor retinitis pigmentosa, en acupunctuur-oogtherapie is een van de meest veelbelovende RP-behandelingen die momenteel beschikbaar zijn. Het is echter belangrijk dat patiënten begrijpen dat de acupunctuurbehandeling geen genezing is, maar een proces om het gezichtsvermogen te behouden en / of te verbeteren.