Hoe kunnen we u helpen?

Faq

EERSTE BEZOEK ?

De WHO is van mening dat traditionele geneeskunde (TCM) belangrijk is en veelal wordt onderschat. Ze heeft daar een duidelijk standpunt over ingenomen. Het succes van een goede primaire gezondheidszorg wordt gedreven door de toepassing van zowel wetenschappelijke als traditionele kennis en de toegang tot effectieve en betaalbare geneeskunde, waaronder traditionele geneeskunde.

Ja, maar alleen in handen van een zeer goed opgeleide acupuncturist. Uw behandelaar moet zeer goed geschoold zijn in o.a.

 • anatomie
 • fysiologie
 • neurologie
 • ziekteleer.

Anders dreigt het gevaar van:

 • verkeerde diagnosen
 • ondeskundige keuze van behandelmethodes
 • onprofessioneel uitgevoerde behandelingen.

Acupunctuur geeft nauwelijks tot geen bijwerkingen. Veel gerapporteerde “bijwerkingen” van acupunctuur zijn, dat mensen zich meer ontspannen en energieker voelen na de behandeling… Maar dat zijn eigenlijk geen bijwerkingen: dat is juist óók de bedoeling.

Nee, ze zijn juist prettig! De meeste patiënten ervaren de behandelingen als ontspannend. Wij gebruiken juist ultradunne naaldjes in, die je nauwelijks of niet voelt. Want ze hebben een doorsnede van maar 0,15 mm! Verder zijn we heel ervaren in de verschillende naaldtechnieken en zet hij de naaldjes heel ondiep in de huid. Ook daardoor ervaar je een behandeling als prettig en niet pijnlijk.

Meestal zijn slechts 6 tot 8 behandelingen voldoende om een klacht te verhelpen of sterk te verlichten. U gaat zich vaak direct al beter voelen aan het begin van de behandelreeks. Immers, acupunctuur werkt ook op uw persoon.

Ja! Jonge kinderen hebben vaak minder behandelingen nodig. Jonge kinderen zijn gevoeliger voor acupunctuur.  Wij behandelen kinderen met pijnloze naalden, acupressuur, acu-lasertherapie en of kruiden. U kunt thuis de behandeling van uw kind verder ondersteunen.

Nee, je kan gewoon een afspraak maken door te bellen of mailen.

Ons behandelprogramma

Ons geïntegreerde behandelprogramma voor TCM/naturopathie is geïndividualiseerd om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van onze patiënten en de onderliggende aandoeningen die verband houden met hun oogziekte.

Afhankelijk van de patiënt kan dit zijn:

 • Familie medische geschiedenis
 • Uitgebreide analyze
 • Voedselallergie testen
 • Voedings- en leefstijladvisering
 • Micro-acupunctuur
 • Acu-lasertherapie
 • Elektro-acupunctuur
 • Auriculaire acupunctuur
 • Chinese kruiden
 • Supplementen
 • Oogoefeningen

Het Helios-Acuvision™-behandelingsprogramma biedt drie-, vijf- en tiendaagse behandelingsopties. We raden aan dat alle nieuwe patiënten twee weken (tien dagen behandeling) komen, zodat we een volledig beeld kunnen krijgen van het individuele responspercentage dat uniek is voor elke patiënt. Als 10 dagen niet mogelijk is, kunnen we, afhankelijk van uw situatie, mogelijk uw initiële behandelprogramma aanpassen. Follow-uppatiënten kunnen kiezen uit 3, 5 of 10 dagen op basis van uw herstelsnelheid van het gezichtsvermogen en uw aanbevolen onderhoudsschema.

We beginnen met het beoordelen van de medische geschiedenis van de patiënt en voeren een reeks zichttests uit (leesscherpte, gezichtsveld, oogdruk, LGO-contrast en kleurenzien, enz.) om een ​​basislijn vast te stellen. Het vaststellen van een baseline voorafgaand aan het begin van de behandeling is van cruciaal belang om de effectiviteit van de behandeling te bepalen. Ongeveer 90% van de patiënten ziet een meetbare verbetering binnen de eerste reeks behandelingen.
De behandeling bestaat uit meerdere sessies per dag, met een uur pauze tussen de behandelingen. Behandelingsmethoden variëren afhankelijk van de patiënt en de oogaandoening en kunnen micro-acupunctuur, acu-lasertherapie, elektro-acupunctuur en ooracupunctuur en microstroomstimulatie omvatten. Voedingssupplementen en Chinese kruiden kunnen ook worden verstrekt om de resultaten te versterken en te versnellen.
Aan het einde van de eerste reeksweek herhalen we de zichttests om te bepalen hoe elke patiënt op de behandeling reageert. Behandelingssessies worden de volgende week herhaald om het programma van twee weken te voltooien. Aan het einde van het behandelingsprogramma krijgen patiënten aanbevelingen voor voeding, levensstijl en supplementen die zijn ontworpen om onderliggende gezondheidsproblemen aan te pakken, hun ogen te voeden en het gezichtsvermogen te helpen behouden en behouden.

Nieuwe patiënten moeten begrijpen dat dit geen ‘wondermiddel’ is. Het kan even duren voordat sommige patiënten resultaten zien, terwijl anderen meteen verbeteringen zien, vooral voor gevorderde gevallen.

Zodra we het verloren gezichtsvermogen hebben hersteld, is het doel om het resterende gezichtsvermogen te behouden door middel van onderhoudsbehandelingen. Neurodegeneratieve oogaandoeningen hebben meestal een zekere mate van doorlopend onderhoud nodig en zullen alleen maar erger worden als ze worden verwaarloosd.

De frequentie van onderhoudsbezoeken zal variëren en is afhankelijk van het individuele geval van de patiënt. De meeste patiënten komen het eerste jaar om de paar maanden terug voor een behandeling en gaan vervolgens een of twee keer per jaar door met onderhoudsbehandelingen, of welke behandelingsfrequentie dan ook wordt aanbevolen voor uw specifieke geval.

De frequentie van onderhoudsbezoeken zal variëren en is afhankelijk van het individuele geval van de patiënt. De meeste patiënten komen het eerste jaar om de paar maanden terug voor een behandeling en gaan vervolgens een of twee keer per jaar door met onderhoudsbehandelingen, of welke behandelingsfrequentie dan ook wordt aanbevolen voor uw specifieke geval.

Helios-Medica & Helios-AcuVision zijn centraal gevestigd op een locatie in Maartensdijk (De Bilt), (Utrecht). Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingenShiatsu therapie , natuurgeneeskundevrouwengeneeskunde en professionele manuele-energetische behandelingen.