Hoe kunnen we u helpen?

Oogaandoeningen

Helios-AcuVision oogacupunctuur | Oogaandoening

Helios-Activision combineert eeuwenoude Oosterse geneeswijzen met hedendaagse innovaties. Laat uw oogaandoening verbeteren of verhelpen.

Retinitis Pigmentosa, glaucoom, macula degeneratie, diabetische retinopathie, uveïtis, droge of natte ogen, bijziendheid of computerogen?

Er zijn tal van oogaandoeningen waar u in de dagelijkse praktijk flink last van kunt hebben. De ene aandoening heeft een negatief effect op het zicht, de ander zorgt voor pijnlijke ogen en weer andere aandoeningen werken destructief en maken het oog langzaam kapot. Een aantal oogaandoeningen, bijvoorbeeld Macula degeneratie gaan vaak hand in hand met ouder worden. Toch zijn er een aantal oogaandoeningen die helemaal niet leeftijdgebonden zijn en die zomaar, op ieder moment kunnen optreden

Voor diegenen die dit soort acupunctuur voor de ogen niet weten, is het belangrijk om te specificeren dat de naalden in andere delen van het lichaam worden gefixeerd (ver van de ogen!).

Helios-AcuVision, oogaandoeningen behandelen met acupunctuur

Bij Helios-AcuVision kunt u rekenen op jarenlange ervaring met Oosterse geneeswijzen, in combinatie met innovatieve technieken en apparatuur. Wij staan voor de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg voor uw ogen. Wij werken volgens de technieken van de Taiwanese arts Tan, de Chinese professor Master Tung en het in Denemarken ontwikkelde systeem van Freddy Dahlgren. Wij werken daarnaast met AcuNova Boel Akupunktur en AcuVision by dr.Rosenfarb USA, Julian Scott U.K.

Onze behandelmethoden hebben een enorme waarde en wij helpen vele mensen het zicht te herstellen en het gezichtsvermogen op lange termijn te behouden.

Micro Acupuncture 48™ is een procedure waarbij 48 nieuw ontdekte acupunctuurpunten betrokken zijn die zich alleen in de handen en voeten bevinden en die niet geassocieerd zijn met enig ander acupunctuursysteem. Het MA48-systeem is momenteel de gouden standaard in oogacupunctuur en is een krachtige vorm van acupunctuur die wordt gebruikt om mensen met maculaire degeneratie, retinitis pigmentosa, glaucoom en tal van andere oogaandoeningen te helpen.

Chinese medische oogheelkunde kan geweldige behandelingsresultaten opleveren voor veel van de degeneratieve oogaandoeningen die tot blindheid leiden!

Effectieve methode bij een oogaandoening: TCM/naturopathie

TCM/naturopathie is een geïntegreerde behandelmethode die we van A tot Z voor u op maat ontwikkelen. Geen patiënt is hetzelfde, dus onze werkwijze ook niet

Chronische oogaandoeningen

Bij chronische oogaandoeningen neemt de behandeling vaak een wat langere tijd in beslag, vooral in het begin. De behandeling vergt 5 tot 14 dagen voordat er resultaten behaald worden. Dit komt neer op twee sessies per dag (afhankelijk van eigen behoeften, afstand, gezondheidstoestand, persoonlijke problemen, financiën en andere eventuele obstakels). Een behandeling duurt 30-60 minuten.

RETINITIS PIGMENTOSA

Retinitis pigmentosa is een progressieve degeneratieve aandoening van de fotoreceptoren en / of retinale gepigmenteerd epitheel (RPE) die ernstig gezichtsverlies kan veroorzaken.

Nachtblindheid en het koker-zien.

Retinitis pigmentosa beïnvloedt voornamelijk het zijzicht (perifeer) als gevolg van verslechtering van de fotoreceptoren van de staafjes, maar kan op latere leeftijd de kegeltjes aantasten, wat zelden resulteert in totale blindheid, maar mogelijk leidt tot de toestand van “wettelijke blindheid” op de leeftijd van 40 jaar.

Goede resultaten bij Usher syndroom & Stargardt

Voor oogaandoeningen die chronisch zijn, vereist dit een intensieve behandeling, vooral bij het opstarten. Er zijn ongeveer 5 tot 14 dagen nodig voor een adequate behandeling, wat betekent ongeveer twee sessies per dag

GLAUCOOM

Schade aan de oogzenuw, de ontwikkeling van glaucoom wordt veroorzaakt door beschadiging van de oogzenuw, soms als gevolg van verhoogde druk in de heldere vloeistof die in de binnenkant van het oog tussen het hoornvlies en de lens circuleert.

De uitval van het gezichtsveld wordt groter.

Glaucoom wordt nu gedefinieerd als een verzameling ziekten die schade aan de oogzenuw veroorzaken. De diagnose wordt niet langer alleen bepaald of deze druk (intra-oculaire druk of IOL) hoog is.

Goede resultaten

Er zijn twee soorten glaucoom: chronisch glaucoom en acuut glaucoom. De symptomen van beide verschillen. Onze behandelingen kunnen aanzienlijk verbeteringen brengen.

MACULA DEGENERATIE

Maculaire degeneratie (AMD, ARMD) is de geleidelijke afbraak van de maculacellen. Een dergelijke achteruitgang verzwakt uw vermogen om te lezen, schrijven, autorijden en gezichten te herkennen. Het perifere of zijzicht is niet beschadigd.

Oxidatieve stress en disbalans

Een slechte bloedstroom kan leiden tot angiogenese – gebrek aan zuurstof door de bloedstroom leidt tot de ontwikkeling van nieuwe extra bloedvaten die het netvlies verstoren en kunnen scheuren en bloeden.

Goede resultaten

Als er positieve effecten zijn op maculaire degeneratie, is het dat het, als het in een vroeg stadium wordt behandeld, zeer goed reageert op de behandeling.

DIABETISCHE RETINOPATHIE

Retinopathie is beschadiging van het netvlies bij diabetes (suikerziekte). Mensen met diabetes hebben te veel glucose (suiker) in hun bloed. Dit beschadigt de bloedvaten in het lichaam, waaronder de kleine bloedvaatjes in het netvlies.

Bij de meeste mensen met diabetes ontstaat vroeg of laat diabetische retinopathie.

De beschadiging van het netvlies gaat geleidelijk. In het begin is er kleine schade aan de bloedvaatjes. De bloedvaatjes rekken een beetje uit en kunnen wat vocht en vet gaan lekken. Dit hoopt zich voor een deel op in het netvlies, maar hoeft nog geen problemen te veroorzaken. Als de bloedvaten meer gaan lekken, ontstaan er wel klachten

Goede resultaten

Van alle behandelde netvliesaandoeningen lijkt DR het snelst te reageren met blijvende resultaten.

UVEÏTIS

Uveïtis is een ontsteking in de uvea, waaronder de iris, het corpus ciliare en het vaatvlies in het oog. Het kan ook nabijgelegen delen van het oog aantasten, zoals het netvlies, het glasvocht en de oogzenuw.

Chronische uveïtis wordt vaak geassocieerd met andere aanhoudende systemische ontstekingsaandoeningen.

Na verloop van tijd kan chronische ontsteking als gevolg van uveïtis permanent verlies van het gezichtsvermogen veroorzaken, als het niet onder controle is.

Goede resultaten

Het belangrijkste doel van de behandeling is schade aan het netvlies voorkomen.

DROGE/NATTE OGEN

Droge ogen, veel mensen hebben er wel eens last van. Droge ogen voelen erg vervelend en veroorzaken veel ongemak. Natte ogen, iedereen heeft wel eens last van traanogen. Als de ogen maar blijven tranen, is er vaak iets anders aan de hand.

Onvoldoende of teveel aan bevochtiging en smering van het oogoppervlak

Als je ogen niet goed vochtig gehouden worden door de traanfilm spreken we van droge ogen. We spreken over droge ogen, maar natte ogen zijn een gevolg van droge ogen! Daarom is het onderzoek en de behandeling voor natte ogen gelijk aan dat van droge ogen.

Slagingspercentage van 95% met deze aandoening.

Droge ogen is verreweg het meest responsief van alle oogaandoeningen en we hebben een slagingspercentage van 95% met deze aandoening. Onze patiënten met droge ogen zien gewoonlijk verbetering binnen de eerste paar behandelingen, velen zelfs na de eerste sessie. De aandoening kan een indicator zijn van een verstoorde spijsvertering of van ernstige auto-immuunziekten, zoals het syndroom van Sjögren, reumatoïde artritis of lupus erythematosu

BIJZIENDHEID

Een uitstekende therapeutische keuze voor kinderogen is Pijnloze acupunctuur (Laser/Licht therapie en pediatrische massage. Een niet-invasieve procedure op geselecteerde acupunten, vooral die rond de ogen, deze massage verbetert de bloed- en energiestroom en versterkt de omliggende oogspieren. Regelmatige massage kan bijziendheid bij normale kinderen voorkomen, en het vertraagt het verslechteringsproces bij peuters met erfelijk slecht zicht.

Onvoldoende of teveel aan bevochtiging en smering van het oogoppervlak

Als je ogen niet goed vochtig gehouden worden door de traanfilm spreken we van droge ogen. We spreken over droge ogen, maar natte ogen zijn een gevolg van droge ogen! Daarom is het onderzoek en de behandeling voor natte ogen gelijk aan dat van droge ogen.

Slagingspercentage van 95% met deze aandoening.

Droge ogen is verreweg het meest responsief van alle oogaandoeningen en we hebben een slagingspercentage van 95% met deze aandoening. Onze patiënten met droge ogen zien gewoonlijk verbetering binnen de eerste paar behandelingen, velen zelfs na de eerste sessie. De aandoening kan een indicator zijn van een verstoorde spijsvertering of van ernstige auto-immuunziekten, zoals het syndroom van Sjögren, reumatoïde artritis of lupus erythematosus.

Hoewel het gezichtsvermogen ongetwijfeld ons primaire zintuig is, nemen de meeste mensen hun ogen voor lief. Naarmate we in ons leven steeds afhankelijker worden van digitale apparaten, beginnen onze ogen de vermoeidheid te voelen.

COMPUTER OGEN

De technische term is asthenopie, maar u bent misschien beter bekend met de term oogvermoeidheid?

Langdurig gebruik van digitale apparaten: tv’s, computers en smartphones.

Blootstelling aan fel/verblindend licht.

Lange perioden van activiteiten die focus en concentratie vereisen.

De ogen dichtknijpen om in het duister te kunnen zien.

Onvoldoende of teveel aan bevochtiging en smering van het oogoppervlak

Als je ogen niet goed vochtig gehouden worden door de traanfilm spreken we van droge ogen. We spreken over droge ogen, maar natte ogen zijn een gevolg van droge ogen! Daarom is het onderzoek en de behandeling voor natte ogen gelijk aan dat van droge oge

Slagingspercentage van 95% met deze aandoening.

Droge ogen is verreweg het meest responsief van alle oogaandoeningen en we hebben een slagingspercentage van 95% met deze aandoening. Onze patiënten met droge ogen zien gewoonlijk verbetering binnen de eerste paar behandelingen, velen zelfs na de eerste sessie. De aandoening kan een indicator zijn van een verstoorde spijsvertering of van ernstige auto-immuunziekten, zoals het syndroom van Sjögren, reumatoïde artritis of lupus erythematosus.

Herken de alarmsignalen van een oogziekte!

Alarmsymptomen in de oogheelkunde zijn zelden levensbedreigend, maar kunnen wel het begin zijn van verlies van het gezichtsvermogen. U dient direct contact op te nemen met een huisarts of huisartsenpost wanneer u(w):

pijn heeft aan de ogen
regelmatig flitsen of vlekken ziet
zicht in korte tijd erg achteruit is gegaan
dubbelziet met één oog
rechte lijnen als golven ziet
beeld ernstig vervormd is
steeds meer licht nodig heeft om goed te zien
in korte tijd minder details kunt waarnemen
een witte of niet ronde pupil heeft

MEER OOGAANDOENINGEN

A t/m J

 • Aniridie
 • Achromatopsie
 • ADOA
 • Albinisme
 • Bijziendheid
 • Blefaritis
 • Choroideremie
 • CVI (cerebral visual impairment)
 • Erfelijkheid
 • Graves’ orbitopathie (ziekte van Graves)
 • Hoornvliesaandoeningen
 • Hoge myopie (ernstige bijziendheid)

  L t/m T

  • Leber Congenitale Amaurosis (LCA)
  • LOA / LHON
  • Kleurenblindheid
  • Macula pucker
  • Mouches volantes
  • Netvliesloslating
  • Nystagmus
  • Oogtrombose
  • Scheelzien en lui oog
  • Staar
  • Syndroom van Charles Bonnet
  • Toxoplasmose

   U t/m Z

   • Ushersyndroom
   • Verziendheid
   • Vlies of bultje op het oogwit
   • Wazig zien

This is heading

Lorem ipsum dolor sit amet,con sec tetur adipisicing elit,sed do.

This is heading

Lorem ipsum dolor sit amet,con sec tetur adipisicing elit,sed do.

Helios-Medica & Helios-AcuVision zijn centraal gevestigd op een locatie in Maartensdijk (De Bilt), (Utrecht). Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingen, Klassieke acupunctuur, Shiatsu therapie , natuurgeneeskundevrouwengeneeskunde en professionele manuele-energetische behandelingen.