Hoe kunnen we u helpen?

Bijziendheid

PROJECT DETAILS

  • Helios-AcuVision Oogkliniek
  • Therapeut Boško Bob Petrov
  • Oogbehandelingen Oog behandelingsprogramma
  • Datum 27 april 2018
  • Locatie Boomstede 638, 3608 BR, Maarssen

Bijziendheid (myopie) is het vermogen om op korte afstand duidelijk te zien, maar verre objecten zijn minder duidelijk. De conventionele overtuiging is dat bijziendheid ondergeschikt is aan een overmatige kromming van het hoornvlies en / of een langer dan normale oogbal. De mate van bijziendheid kan sterk variëren, evenals de aanvangsleeftijd en de snelheid van progressie. De meeste bijziendheid ontwikkelt zich tijdens de schooljaren en stabiliseert zich in de tienerjaren.

Onze TCM-arts deelt haar mening over ooggezondheid.

Onze ogen zijn een van de belangrijkste sensorische organen, aangezien onze hersenen de meeste informatie en geheugen erdoor interpreteren en vasthouden. Daarom is het belangrijk om voor onze ogen te zorgen en goede oogzorggewoonten te ontwikkelen. Een van de meest voorkomende oogaandoeningen bij kinderen is bijziendheid, of bijziendheid, waarbij een kind objecten dichtbij duidelijk kan zien, maar objecten ver weg wazig lijken. Dit begint en vordert tijdens de kindertijd.

Een uitstekende therapeutische keuze voor kinderogen is Pijnloze acupunctuur (Laser/Licht therapie en pediatrische massage. Een niet-invasieve procedure op geselecteerde acupunten, vooral die rond de ogen, deze massage verbetert de bloed- en energiestroom en versterkt de omliggende oogspieren. Regelmatige massage kan bijziendheid bij normale kinderen voorkomen, en het vertraagt ​​het verslechteringsproces bij peuters met erfelijk slecht zicht.

Beschrijving & proces

In TCM-perspectief wordt bijziendheid geassocieerd met het hart, de lever en de nieren. Slechte leefgewoonten, waaraan velen van ons zich schuldig maken, zoals het langdurig belasten van de ogen, een slechte nekhouding en een slecht slaappatroon, kunnen ervoor zorgen dat deze organen niet goed werken.

Acupunctuur, kruiden, oogmassage en veranderingen in levensstijl zijn enkele manieren om te voorkomen dat bijziendheid zich ontwikkelt

Kinderen en naald vrezende patiënten kunnen ervoor kiezen om in plaats daarvan auriculaire laser acupunctuur of kindermassagetherapie te doen. We moedigen patiënten ook aan om positieve veranderingen in hun levensstijl aan te nemen, zoals de ogen elke 45 minuten laten rusten, voor 23.00 uur slapen, een uitgebalanceerd dieet met voldoende eiwitten, zink en vitamine B1 eten en de suikerinname verminderen, en buitenactiviteiten kiezen in plaats van elektronisch. spellen.

Jongere patiënten van 5 tot 16 jaar hebben doorgaans betere resultaten na een behandelingscyclus (10 sessies). Het aantal benodigde behandelingscycli kan variëren afhankelijk van iemands omgeving en levensstijl.

Voorkomen is beter dan genezen.

    Opmerking: de verstrekte informatie is geen vervanging voor een arts of enige vorm van medische zorg. Individuele symptomen verschillen vanwege verschillende lichaamsconstituties en diagnose. Men moet een erkende TCM-arts raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en behandeling.