Hoe kunnen we u helpen?

Computer ogen

PROJECT DETAILS

  • Helios-AcuVision Acupunctuur kliniek
  • Therapeut Boško Bob Petrov
  • Datum 27 april 2018
  • Locatie Boomstede 638, 3608 BR, Maarssen

Hoewel het gezichtsvermogen ongetwijfeld ons primaire zintuig is, nemen de meeste mensen hun ogen voor lief. Naarmate we in ons leven steeds afhankelijker worden van digitale apparaten, beginnen onze ogen de vermoeidheid te voelen.

De technische term is asthenopie, maar u bent misschien beter bekend met de term oogvermoeidheid?

Langdurig gebruik van digitale apparaten: tv’s, computers en smartphones.

Blootstelling aan fel/verblindend licht.

Lange perioden van activiteiten die focus en concentratie vereisen.

De ogen dichtknijpen om in het duister te kunnen zien.

Beschrijving & proces

8 van de 10 millenials  heeft last van Digital Eye Fatigue bij het gebruik van digitale apparaten en wel 90% van alle mensen die met computers werken.

Resultaten

Computerwerk wordt moeilijker naarmate u ouder wordt en de natuurlijke lenzen in uw ogen minder flexibel worden. Ergens rond de leeftijd van 40 jaar zal uw vermogen om te focussen op objecten dichtbij en ver weg beginnen te verdwijnen.

    Hoe beïnvloeden computers het gezichtsvermogen?

    CVS is vergelijkbaar met carpaal tunnel syndroom en andere repetitieve bewegingsverwondingen die u op het werk kunt krijgen. Het gebeurt omdat je ogen steeds weer hetzelfde pad volgen. En het kan erger worden naarmate je langer doorgaat met de beweging. Wanneer u op een computer werkt, moeten uw ogen zich voortdurend concentreren en opnieuw focussen. Ze bewegen heen en weer terwijl u leest. Mogelijk moet u naar de papieren kijken en vervolgens weer omhoog om te typen. Je ogen reageren op beelden die constant bewegen en veranderen, de focus verschuiven en snel wisselende beelden naar de hersenen sturen. Al deze klussen vergen veel inspanning van uw oogspieren. En om het nog erger te maken, voegt het scherm, in tegenstelling tot een boek of stuk papier, contrast, flikkering en schittering toe. Bovendien is het bewezen dat we veel minder vaak knipperen als we een computer gebruiken, waardoor de ogen uitdrogen en uw zicht regelmatig wazig wordt tijdens het werken.